Träffa oss på Almedalsveckan


2017-06-28


Välkomna att träffa Optibag och lyssna på vår VD Stefan Holmertz på Almedalen tisdagen den 4 juli på seminariet ”Får plasten plats i den cirkulära ekonomin?”

Plast är det material som skapar mest problem för både återvinningsindustrin och kraftvärmebolagen. Frågan är om hållbarhet och plast är begrepp som överhuvud taget går att kombinera. Men plast har också många bra egenskaper. Kan plast ha en plats i framtidens hållbara samhälle?

Åsikterna om plastens roll i ett framtida hållbart samhälle går isär. Många föredrar plast som görs av biobaserade jungfruliga råvaror framför återvunnen plast. Är det resurseffektivt? Bioplast kan också medföra nedskräpning samt spridning av mikroplaster och miljögifter. Oavsett råvara måste vi få ordning på de cirkulära flödena – vad krävs då? Det är inte för inte som vi använder plast i så många sammanhang i dagens samhälle. Hur kan vi dra nytta av fördelarna och samtidigt minimera nackdelarna? En onyanserad syn på plast riskerar att leda till fel beslut. Är det där vi är?

 

När: 4/7 2017 09:00 - 10:30

Var: Korsgatan 4, Visby

Mer information finns på Almedalens hemsida.

Skicka sidan

Tipsa en vän eller kollega om Optibag.